FAQ

Mijn bestelling is afgewezen. Moet ik een nieuwe bestelling plaatsen?
Indien uw bestelling wordt afgewezen, helpt ons klantenserviceteam u graag verder.

Hoe de bestelling wijzigen?
Uw bestelling kan gewijzigd worden totdat uw pakket verzonden wordt. Om uw bestelling te wijzigen kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Kunt u mij meer foto’s sturen van het gewenste model?
Natuurlijk kun je de link of de volledige naam van de producten naar de klantenservice sturen om meer foto’s te vragen.

Kan ik betalen met mijn VISA/Mastercard-kaart?
We moedigen mensen aan om Bitcoin en Western Union te gebruiken, maar we verwerken Paypal/Visa/MasterCards gedurende beperkte tijd. Als u de beschikbare optie niet hebt gevonden, kom dan een andere keer terug en neem contact op met de klantenservice.

Is uw website veilig?
We zullen u na uw bestelling een trackingnummer bezorgen, u kunt het pakket helemaal volgen. Maak u er dus geen zorgen over. Ook zijn alle persoonlijke gegevens die u op onze site gebruikt vertrouwelijk.

Waar kan ik informatie vinden over de bestelling die ik heb geplaatst?
Uw e-mail met orderbevestiging bevat de details van uw bestelling, inclusief het bestelnummer. U krijgt ook een trackingnummer waarmee u uw bestelling kunt volgen.

Hoe lang duurt het voordat het pakket arriveert?
Na het plaatsen van de bestelling zullen wij deze binnen 72 uur verwerken en verzenden. De logistiek is meestal 7-10 dagen. In totaal 10-13 dagen.

Wat moet ik doen als mijn creditcardbetaling onjuist is?
Als er een fout optreedt bij het afrekenen met een creditcard, kunt u teruggaan en de bestelling opnieuw plaatsen en vervolgens de bestelling annuleren die niet succesvol is betaald. U kunt contact opnemen met uw creditcardmaatschappij om te bevestigen dat uw creditcard een goede reputatie heeft. Als u het nog niet vaak hebt geprobeerd, neem dan contact met ons op voor hulp.